Tēmu izklāsts

  • Galvenā informācija

    Kas ir prakses kopiena (CoP)?

    Prakses kopiena (CoP) tiek definēta kā organizēta cilvēku grupa, kas iesaistās kolektīvās mācīšanās procesā kopīgā jomā un savstarpēji gūst labumu, apmainoties ar citu pieredzi un mācoties no tās.

    Darba uzdevumi

    Projekts tiek īstenots no 2021. gada novembra līdz 2023. gada decembrim, un to līdzfinansē Eiropas Komisija programmas Erasmus+ ietvaros.

    Kas ir CoP

    1. Kopīgas intereses. INTERFACE kopsadarbības grupas identitāti nosaka kopīga interešu joma un ar to saistītās tēmas: svarīgāko transversālo prasmju attīstība, lai atbalstītu ilgtspējīgu ekonomikas reģenerāciju Eiropā pēc COVID, un atbalsts PIA speciālistiem, lai risinātu problēmas, ar kurām saskaras PIA sniedzēji pakalpojumu sniegšanas realitātē pēc COVID 19. gada.

    2. Dalība. INTERFACE CoP locekļi ir apņēmušies darboties šajā jomā un ievērot INTERFACE filozofiju.

    3. Iesaistīšanās. INTERFACE CoP dalībnieki var īstenot savas intereses šajā jomā, iesaistoties kopīgās darbībās un diskusijās, palīdzot cits citam un daloties ar informāciju, pieredzi un labu praksi.

    4. Attiecības. Sadarbības grupas ietvaros var dabiski veidoties attiecības, kas ļauj INTERFACE CoP dalībniekiem mācīties vienam no otra un piedalīties kopīgā darbā, lai panāktu inovāciju CVET jomā.

    Darba uzdevumi

    Šajā laikā projekta partnerības mērķis ir izveidot interaktīvu mācību resursu apkopojumu, lai attīstītu svarīgākās transversālās prasmes, kas palīdzēs mazkvalificētiem darba ņēmējiem un praktikantiem saglabāt un uzturēt nodarbinātību turpmākajos mēnešos un gados. Tas piedāvā virkni progresīvu mācību resursu, kas paredzēti, lai sasniegtu konkrētus un saskaņotus mācību rezultātus 10 darba devēju visvairāk pieprasīto transversālo prasmju jomā, proti, digitālās prasmes, uzņēmējdarbības gars, kritiskā un radošā domāšana, līderība, inovācijas, problēmu risināšana, komandas darbs, darba ētika, komunikācija un starppaaudžu attiecības. INTERFACE metodoloģijā ir ņemtas vērā iepriekšējo zināšanu līmeņu atšķirības katrā darbaspēkā. Tāpēc mācību materiāli tiek nodrošināti ievadlīmeņos, vidēji sarežģītos, padziļinātos un ekspertu līmeņos, lai atbalstītu skaidru mācību progresu un nodrošinātu, ka neviens potenciālais audzēknis netiek izslēgts.

    Kopumā INTERFACE projekta mērķi ir šādi:

    1. Veicināt galveno transversālo prasmju apguvi, izmantojot alternatīvus pedagoģiskos resursus darba vidē balstītās mācībās.

    2. Atbalstīt profesionālās izglītības un darba speciālistus, lai viņi attīstītu savas digitālās un pedagoģiskās prasmes starpdisciplinārā veidā radīt uz izaicinājumiem balstītus mācību resursus.

    3. Izstrādāt akreditācijas modeli transversālo prasmju validēšanai un atzīšanai, izmantojot mikrokredītus un digitālās nozīmītes.

    4. Izveidot transversālo prasmju komunikācijas sistēmu, izmantojot vienaudžu vadītu prakses kopienu. kills through a peer-led Community of Practice.

  • Forumi

  • Lasījumi

  • Lejupielādējams materiāls